У кукурудзі міститься справжнісіньке золото, тому коли її називають золотим продуктом, то сприймати це можна буквально. Організм людини вміщає близько 10 мг золота, а вживання кукурудзи допомагає заповнити цей запас у разі його зменшення. Даний елемент необхідний нам для злагодженої роботи нервової системи, підвищення імунітету та боротьби з різними захворюваннями.
У кукурудзі міститься збалансована кількість білків, жирів і вуглеводів, що дає право з повною упевненістю називати її компонентом здорового раціону. Так як серед рослинної їжі продуктів, що містять білок мало, кукурудзу цілком можна вважати смачною і корисною альтернативою м`ясу.
Основна цінність кукурудзи навіть не в зернах, а в рильцях - світло-коричневих волосках, що обрамляють качан. З них роблять безліч ліків. Ми можемо використовувати рильця як в свіжому, так і в сушеному вигляді. Вони знижують рівень цукру в крові (тому корисні діабетикам), мають сечогінну дію і покращують відтік жовчі (тому показані тим, хто страждає гіпертонією, набряками і хронічними холециститами).
За рахунок вмісту антиоксидантів в зернах, вживання кукурудзи здатне уповільнювати процеси старіння і піднімати настрій. Звичайно, період свіжої кукурудзи досить короткий, тому в інші пори року вживайте заморожену: якісь корисні властивості в ній все-таки зберігаються.