Агрофірма «Ольгопіль» та компанія «Nemiroff» провели спільний «День поля» для сільгоспвиробників
40 гібридів кукурудзи презентували під час науково-практичного семінару, який відбувся на днях поблизу Немирівського горілчаного заводу. Предметом для обговорення стала лінійка гібридів кукурудзи з високим вмістом крохмалю від провідних компаній: Lidea, MAS, DEKALB, BAYER, Elixir Ukraine та інших. Саме зерно з цих гібридів потенційно може стати сировиною для виробництва спирту, який в свою чергу є сировиною для виробництва горілок, горілок особливих та настоянок. Відтак, під час семінару здійснювався збір кукурудзи, що дало можливість провести відповідні лабораторні дослідження зерна кожного з гібридів і дізнатися, який має найкращі показники і найвищий вміст крохмалю.
«Сьогодні наша задача отримати якісну сировину, а задача аграріїв – виростити якісну кукурудзу і продати її на місці, – відзначає співвласник «NEMIROFF» Віктор Кіпіш. – Маю надію, що у наступному році ми запустимо завод, який буде мати сучасну технологію, аналогів якої немає на теренах України. Це дозволить переробляти 80 – 100 тисяч тон кукурудзи в рік. Тому для підприємства вже зараз важливо, щоб біля нього були надійні сільгоспвиробники, які зможуть забезпечити виробництво відмінною сировинною базою».
Учасники семінару, під час практичної частини, отримали від представників компаній - виробників насіння професійну консультацію, щодо строків посіву і технології вирощування гібридів. Окрім цього, дізналися про ефективні рішення в системі захисту польових культур від компаній, які працюють на українському ринку. Сільгоспвиробники мали можливість на власні очі побачити і детально ознайомитися з потенціалом кожного з гібридів, дізнатися про його переваги і слабкі місця.
«Аграрний десант висадився біля Немирівського горілчаного заводу, де цього року ми спільно з його керівництвом заклали полігон високо крохмалистих гібридів кукурудзи. Тепер маємо нагоду порівняти їх показники, щоб зрозуміти, який з гібридів найкраще підходить для виробництва міцних українських напоїв, – каже директор АФ «Ольгопіль» Павло Каленич. – Для нас, аграріїв, це гарна можливість обговорити шляхи реалізації кукурудзи, тут на місці, а не шукати, як вивезти її за кордон. Тобто це експеримент з перспективою і гарний приклад синергії сільгоспвиробників та переробників задля зміцнення економічної безпеки країни».
Нагадаємо, що Агрофірма «Ольгопіль» щороку збирає аграріїв на «Дні поля» http://olgopol.com.ua/posts/v-epitsentri-kukurudza, де презентуються гібриди кукурудзи. Адже, у сучасне сільське господарство постійно приходять нові технології, нові сорти та гібриди культур, нові засоби захисту цих культур від хвороб, шкідників та бур’янів, а також нова техніка. А «День поля» – найкращий формат для нових знань та практичного досвіду.