На полях Агрофірми «Ольгопіль» стартував період копання солодких коренів
Ще кілька років тому цукровий буряк для агрофірми «Ольгопіль» був стратегічною культурою. Площа під ним займала щонайменше 1000 га. Однак через низку економічних причин, зокрема падіння ціни на цукор, було прийняне рішення зменшити площі під солодкими коренями на користь озимих культур. Та зовсім відмовлятися від вирощування цукрового буряка в господарстві не стали. Цього року під солодкі корені заклали 85 га і вже приступили до їх збирання. Попередньо, середня врожайність складає щонайменше 500 ц/га, розповідає головний агроном АФ «Ольгопіль» Іван Діхтяр.
«Цукровий буряк – це улюблена культура нашого директора Павла Каленича. Тому ми її не оминаємо увагою, хоч вона і дуже вимоглива в плані живлення і захисту. Недаремно вирощування цукрового буряка аграрії називають вищим пілотажем, – відмічає Іван Діхтяр. – Зараз на полях працює професійна техніка. Збираємо цукрові буряки максимально дбайливо, щоб після переробки вони дали високі результати. Адже через виклики повномасштабної війни в Україні важливо тримати аграрний фронт, як ніколи».
Головний агроном стартом копання коренеплодів задоволений. Каже, що на полях працюють сучасні високопродуктивні комбайни, досвідчені комбайнери, техніка оперативно транспортує бурячки на кагатне поле. Кожен на своєму робочому місці робить все можливе, а тому результат буде.