Агрофірма «Ольгопіль» завершує збір цукрового буряка на полях, виділених під цю культуру. Цього року посівна площа під цукровий буряк становила 149 га, що на 19 га більше, ніж минулого року. Збільшення площі пов’язане з можливістю реалізувати коренеплоди на цукровому заводі, який закуповує сировину за давальницькою схемою та забезпечує доставку врожаю власним коштом, а це підвищує рентабельність вирощування цієї культури. Крім того, для підвищення якості та адаптації цукрових буряків Агрофірма також заклала демонстраційні ділянки, де тестували сім гібридів від провідних компаній KWS і Florimond Desprez. Такий підхід допомагає агрономам оцінити адаптивність сортів до місцевих умов і обрати найкращі для майбутніх посівів.
«За роки функціонування агрофірми ми вдосконалили навички у вирощуванні цукрового буряка. Це дає змогу підтримувати стабільно високу врожайність. Ми використовуємо сучасну техніку, яка дозволяє збирати буряки максимально дбайливо, щоб після переробки вони дали найкращі результати», — коментує головний агроном Агрофірми Олександр Палайчук.
Вирощування цукрового буряка вимагає не лише технічних ресурсів, але й ретельного планування. Рентабельність залежить від численних факторів: від витрат на насіння, добрива, засоби захисту рослин до витрат на техніку для обробітку ґрунту та збирання. Агрономи господарства підкреслюють, що для забезпечення вигідності культури врожайність має становити не менше 500 центнерів з гектара. Тому перед тим, як ухвалювати рішення про вирощування, необхідно зважити всі плюси та мінуси, бо солодка культура досить вибаглива і вимоглива водночас.
Агрофірма «Ольгопіль» і надалі працюватиме над підвищенням якості та продуктивності своєї діяльності, забезпечуючи стабільну роботу аграрної галузі та розвиток місцевої економіки.