На полях Агрофірми «Ольгопіль» триває активна фаза догляду за посівами
Посадити – це одне, а виростити – зовсім інше. Так щоразу каже співробітникам агрофірми «Ольгопіль» головний агроном підприємства Іван Діхтяр. Для того, щоб господарство змогло виростити на своїх полях хороший урожай та отримати з цього прибуток, потрібно кілька важливих складових. І налагодження системи внесення добрив та захисту рослин у цьому ланцюжку найважливіше. Відтак, після завершення посівної кампанії перед аграріями постає нове завдання – якісно і своєчасно провести догляд за посівами сільськогосподарських культур. А це дасть можливість отримати заплановані обсяги виробництва сільськогосподарської продукції.
«Секрет успіху «Агрофірми «Ольгопіль» полягає в чіткому дотриманні технології. Адже на своїх полях господарство вирощує не лише товарне зерно, але й насіннєвий матеріал. Тому починаємо захищати посіви ще з осені. Це дозволяє рослинам у перших фазах розвитку уникнути проблем із хворобами чи шкідниками та направити всі зусилля на формування потужного стебла й кореневої системи задля майбутнього врожаю, – каже агроном. – Навесні озимину підживлюємо в три етапи: до виходу рослин «в трубку» провели живлення озимих азотними добривами та здійснили захист від бур’янів і шкідників. На часі – захист у фазі прапорцевого листка перед виходом у колос. А коли озимі увійдуть у фазу колосіння, будемо ще вносити фунгіциди. Тобто для озимих (і взагалі колосових культур) напрацювали трирівневу систему захисту, яка гарно себе зарекомендувала».
Головний агроном Агрофірми «Ольгопіль» додає, що взагалі вибір системи захисту залежить від потенціалу посіву. Господарство чітко дотримується технологій і підбирає препарати, зважаючи на стан кожної культури. Адже планка врожайності була і залишається високою: не менше 6-7 т/га озимої пшениці, 9-10 т/га кукурудзи, 3,5 т/га соняшнику і ріпаку та 60 т/га цукрових буряків. Відштовхуючись від бажаного результату (а в душі прагнучі їх перевершити), агрономи агрофірми щоразу розробляють агротехнічні карти для кожної вирощуваної культури на полях господарства.