АФ «Ольгопіль» модернізує пекарню задля збільшення потужностей та обсягів хлібобулочних виробів
Майже дві тисячі хлібин за зміну випікає пекарня Агрофірми «Ольгопіль», яка забезпечує свіжим, корисним та смачним хлібом увесь Чечельницький район. Асортимент вражаючий – різні види батону, калачів, формового хліба, плетінок, булок, плюшок, навіть булочки для гамбургерів є – загалом 20 хлібобулочних найменувань. Незабаром лінійка продукції розшириться, адже наразі у пекарні серйозно модернізують матеріально-технічну базу. До потужних духових шаф додали вентиляцію, зробили ремонти у підсобних приміщеннях та коморі, за стандартами облаштували кухню. На черзі – встановлення лінії, яка б дозволила подавати продукцію із виробничого цеху до приміщення, де зберігається хліб.
Директор господарства Павло Каленич розповідає, що увесь хліб випікається із зерна, зібраного на полях агрофірми «Ольгопіль». А це сертифікована і перевірена сировина. На борошно здебільшого перемелюють зерно пшениці сорту «Наталка», бо воно ідеально підходить для випічки.
«У нас в пекарні печуть усе – від булочок для хот-догів до короваїв, асортимент такий, що позаздрить навіть столичний магазин, – відзначає Павло Каленич. – Є і свої фішки, наприклад, маємо чорно-білий хліб, який називається «День і ніч». Процес випічки за бабусиними рецептами. Зовсім відсутні будь-які хімічні інгредієнти й синтетичні підсилювачі смаку. Тому наш хліб люблять і споживають усі жителі району, зокрема й діти зі шкіл та садочків».
У пекарні працює вісім співробітників, по чотири на зміні. Хліб дівчата випікають, дотримуючись вимог і рецептур, відзначає завідуюча пекарнею Наталія Шоробура. Завдяки спеціальному обладнанню, тісто вимішується до максимально однорідної консистенції, стає пухким і насиченим киснем. Виробляють виріб вручну, надаючи йому відповідної форми.
«У користуванні маємо дві розстойки для тістових заготовок і дві печі для випічки. У цеху встановлена нова система вентиляції, на часі – додаткове обладнання, що дозволить полегшити роботу дівчат у цеху, – продовжує Наталя. – Пекарня працює вже багато років і забезпечує продукцією всю Чечельниччину. Звісно, конкуренцію у сфері випікання хліба витримувати важко. Але ми вже посіли свою нішу, тому плануємо розширювати асортимент, щоб дивувати своїх споживачів і пропонувати смачний та натуральний хліб до столу».
Від початку роботи пекарні і до сьогодні обсяги виробництва й реалізації продукції збільшуються, що дозволяє виходити на нові магазини за межами району та на рівних конкурувати з тамтешніми товаровиробниками за споживача. А він достойний того, щоб споживати якісний домашній хліб, зроблений з любов’ю.