Тому у прагненні отримання високих врожаїв доцільним є застосування фунгіцидів, які володіють профілактичними та лікувальними властивостями. Про це повідомляє прес-служба UKRAVIT. Вибір фунгіциду залежить від наявних та прогнозованих хвороб, умов вирощування та рівня інтенсифікації технології. Зокрема, від борошнистої роси, септоріозу листя й колоса, стеблової, бурої іржі, фузаріозу, які найчастіше вражають зернові колосові, буряк цукровий та сою, добре запобігають препарати, в основі яких лежить комплекс високоефективних діючих речовин. Першочергове завдання цих препаратів – блокувати дихання клітин гриба, завадити росту і розвитку, а також інгібувати біосинтез стеринів у клітинах. Ефективним рішенням для колосових зернових також може стати поєднання діючих речовин двох хімічних груп – імідазолів та триазолів. Такий симбіоз забезпечує проникнення діючої речовини в усі частини рослин і збереження активності до чотирьох тижнів, а також пригнічення синтезу ергостеролу в мембранах клітин грибів-патогенів, внаслідок чого інгібується біосинтез стеринів, у тому числі ергостеролу, у клітинах грибів. Поєднання подібних діючих речовин в Україні зустрічається лише у препараті АКУЛА. Це – високоефективний фунгіцид профілактичної, лікувальної та викорінюючої дії, який не має аналогів у нашій країні і при цьому відзначається економічністю порівняно із закордонними препаратами.
Для захисту посівів соняшнику та сої від широкого спектру хвороб рекомендується використовувати фунгіциди, спрямовані на інгібування мітохондріального дихання, інгібування біосинтезу стеринів чи блокування утворення ергостеролу, за рахунок чого гриби не здатні розвиватися. Оптимальним виходом є застосувати препарат, який поєднає ці функції. Адже тільки комплексний підхід здатний захистити врожай. Інноваційний трьохкомпонентний фунгіцид Капітал є рішенням не лише від широкого спектру хвороб, але й забезпечить покращення ефективності використання вологи, фотоасиміляцію, збалансування азотного обміну та пригнічення утворення етилену. Крім того, у перспективі він покращує засвоюваність добрив та фотосинтетичну активність рослин, що позитивно відображається на продуктивності і якості вирощеного врожаю.