Як у агрофірмі «Ольгопіль» модернізують виробничі процеси
На господарстві всі виробничі процеси на високому технологічному рівні. Скажімо, механізований і сертифікований елеватор може вмістити 22 тис. тонн зерна. Загалом потужності одночасного зберігання становлять близько 40 тис. тонн, є сушарка й власний транспорт для перевезення продукції в порт — для подальшої реалізації на експорт.
«Коли я прийшов сюди, то це був просто тік — без паркана, складу і вагової, — пригадує директор АФ «Ольгопіль» Павло Каленич. — Стіну з написом «1939 рік» від того приміщення ми спеціально лишили в загальній забудові… Нині тут сучасний зберігальний комплекс, на якому плануємо найближчим часом увести в експлуатацію додаткові силоси».
Велику увагу господар приділяє й створенню доданої вартості сільгосппродукції й завершеного циклу в кожному з напрямів виробництва. Так, у переліку активів компанії з’явилися млин, крупорушка, олійня та пекарня, де за зміну випікають понад дві тисячі хлібин.
Свіжим, корисним і смачним хлібом агрофірма забезпечу весь Чечельницький район. Асортимент надзвичайно широкий: різні види батонів, калачів і короваїв, формового хліба, плетінок, булок, навіть булочки для гамбургерів є та чорно-білий хліб «День і ніч» — загалом 20 хлібобулочних найменувань. Наразі в пекарні модернізують матеріально-технічну базу, тож невдовзі продуктова лінійка буде ширшою.
За матеріалами «The Ukrainian Farmer» за жовтень 2020 року