АФ «Ольгопіль» завершила жнива ранньої групи зернових культур
Озима пшениця, ріпак та ячмінь уже в коморі. Цього сезону біологічна врожайність озимини дещо вища, аніж попереднього. Якщо минулого року озима пшениця дала 6 т/га, а ріпак був на рівні 3 т/га, то цього – середній показник для пшениці склав 7,5 т/га, для ріпаку – 3,6 т/га. На гарний результат вплинули сприятливі погодні умови, злагоджена робота спеціалістів та технічна підготовка до обмолоту, каже головний агроном господарства Іван Діхтяр.
«На технології ми не заощаджуємо: і захист, і добрива даємо рослинам у повному обсязі. Ми йшли до стабільних врожаїв у наших посушливих умовах (господарюємо на півдні Вінниччини) багато років. І весь цей результат можна втратити за рік, якщо порушити технологію, яка, до слова, в нас уже максимально оптимізована», – зазначив Іван Діхтяр.
Наразі роботи на полях не закінчуються: наступним кроком аграріїв є підготовка полів до посіву озимого ріпаку та підготовка ґрунту під цукровий буряк врожаю 2024 року. Зокрема, триває закупівля міндобрив, обробка ґрунту та підготовка техніки до посівної.
Паралельно триває підготовка насіннєвого матеріалу на реалізацію. Нагадаємо, що господарство має сучасний завод з потужністю 70 тонн/день дозволяє виконати весь комплекс робіт щодо підготовки насіння: від очистки, обробки фунгіцидами, інсектицидами, стимуляторами росту та добривами до фасування в біг-беги. Підготовку якісного насіннєвого матеріалу з протруюванням від шкідників одразу на заводі – вважається серйозною конкурентною перевагою Агрофірми «Ольгопіль» і є своєрідним «почерком» підприємства.