100 % натуральні кавуни
Чотири гектари під баштан традиційно виділяють в агрофірмі «Україна – О», що входить до СТОВ «Ольгопіль» і господарює на півдні Вінниччини
Цього року, попри повномасштабну війну, традиціям в господарстві зраджувати не стали. Баштан розбили на сонячних пагорбах за селом Ольгопіль. Кавуни та дині вирощують без внесення жодних добрив, чи стимуляторів. Адже закладають баштан, щоб місцеві люди не купували чуже, а куштували своє – 100 % натуральне. Дається південна ягода нелегкою працею. Як розповідають Тетяна та Володимир Ніколюки, які відповідають за баштан, тільки обсапувати їх доводиться шість разів за сезон.
«Більшість сільськогоспвиробників Вінниччини вже давно відмовилися від вирощування такої культури, як кавун. Передусім через те, що вимагає вона здебільшого механічної праці, ручної, але ми роботи не боїмося, – каже завідуюча баштаном Тетяна Ніколюк. – Технології вирощування цієї культури відпрацьовували кілька років, підлаштовуючись під різні погодні умови, сорти та засоби догляду. Жодних стимуляторів не використовуємо, це 100 % натуральний продукт. Продаємо за прийнятними цінами, дешевше ніж на ринках. Приїхали на баштан, обрали той, який на вас дивиться, і придбали.
Баштан в Агрофірмі – це не просто площа для вирощування кавунів. Це екоосередок: готель з очерету, тапчани, усі страви готуються на відкритому вогні, наприклад, борщ овочевий без м’яса за спеціальним рецептом, такого більше ніде не знайдете. Територія обсіяна льоном та квітами – це відпочинок для душі і… для живота. Про рентабельність тут не йдеться, більше про культуру і данину усталеним традиціям
Як писали раніше, закладати баштан у господарстві почали з 2006 року. Останні роки за нього відповідають Тетяна та Володимир Ніколюки. Увесь сезон, починаючи з травня і до кінця жовтня, вони живуть у спеціальному будиночку, поруч з екоготелем, фактично у полі. Господарство під баштан відділяє їм землю безкоштовно. Цього року на площі у 4 гектори висадили 20 тисяч рослин. Через погодні умови не всі прижилися, але урожаєм, розмірами і смаком потішили.
Тому запрошуємо на ольгопільський баштан. Деталі за телефоном: 097-616-81-43