На полях Агрофірми «Ольгопіль» триває підживлення цукрового буряка.
У своїй діяльності Агрофірма «Ольгопіль» дотримується консервативних методів у сівозміні, але із новими технологія. Відтак, попри не високу рентабельність господарство жодного року не відмовлялося від посівів цукристих. Адже має для вирощування цієї культури всю необхідну техніку. Цього року під коренеплоди заклади 85 гектарів. Очікувана середня врожайність 500 ц/га. А щоб досягти такого результату агрофірма строго дотримується харчовий «режим» цукрових буряків і своєчасно здійснює підживлення.
«Цукровий буряк ми не забуваємо, хоч ця культура дуже вимоглива в плані живлення і захисту. Її вирощування аграрії називають вищим пілотажем, – розповідає головний агроном господарства Іван Діхтяр. – У розвитку буряка умовно виділяють три періоди: формування листкового апарату, ріст коренеплоду та накопичення цукру. На початку вегетації, коли рослини мають слабкорозвинену кореневу систему, нестача елементів живлення у цей період затримує ріст і розвиток рослин та негативно впливає на подальший ріст коренеплодів і накопичення цукру. Саме тому ми вдаємося до рихлення міжряддя та підживлення коренеплодів. Використовуємо аміачну селітру, а працює зараз в полі універсальний міжрядовий культиватор».
Як вже повідомлялося повідомлялося, кілька років цукровий буряк був стратегічною культурою для господарства. Площа під ним становила 1250 га. Однак через низку економічних причин було ухвалене рішення зменшити площу під солодкими коренями майже в 10 разів.